Oliiviöljymme tarina

Oliiviöljymme tarina

Oliiviöljymme
tarina

Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyt ovat hurmanneet suomalaisia jo vuosikymmenien ajan, ja ovat samalla vakiinnuttaneet paikkansa monissa keittiöissä. Nyt kerromme, mistä laadukkaiden kreetalaisten oliiviöljyjemme tarina alkoi.

Kreetalainen oliiviöljyjen pientuottaja – laatua suurella sydämella

Rakastetun Memmas Knossos – oliiviöljymerkin tarina alkoi vuonna 1995, kun elintarvikealan yrittäjä, Aki Morikka, löysi kreetalaisen yhteyshenkilönsä tuella Kreetalta oliiviöljyä valmistavan pientuottajan. Morikka oli vakuuttunut – kreetalaisen perheyrityksen tuottama ekstra-neitsytoliiviöljy oli vertaansa vailla niin laadullisten ominaisuuksiensa kuin makunsa puolesta. Seuraavana vuonna Morikka alkoi maahantuoda oliiviöljyä Kreetalta Suomeen omalla Memmas Knossos -tuotemerkillään.

”Hauska muisto alkuajoiltamme oli, kun vein oliiviöljyä kauppoihin Sierrani perässä. Tuohon aikaan oliiviöljyt toimitettiin myyntiin 24 pullon laatikoissa, joten Sierran perä laahasi öljyjen painosta aika alhaalla. Tämä johti pian suuremman pakettiauton hankintaan."

Aki Morikka, Memmas Knossos - tuotemerkin perustaja

Toiminta lähti kuitenkin varsin pian laajenemaan. Maukas ja laadukas ekstra-neitsytoliiviöljy saavutti suuren suosion ja tuli tarjolle yli 1000 päivittäistavarakauppaan ympäri Suomen.

Paras oliiviöljy syntyy arvostetuista Koroneiki-oliiveista

Memmas Knossoksen kreetalaisen oliiviöljyn täyteläisen maun salaisuutena olivat jo tuolloin ensiluokkaiset Koroneiki-oliivit, jotka ammentavat omaleimaisen makunsa suotuisasta kreetalaisesta ilmastosta ja maaperästä. Myös kreetalaisten oliivien poiminta- ja valmistusprosessit olivat huolella hiottuja. Käsityönä poimittavat oliivit kylmäpuristettiin tuoreina kreetalaisessa oliiviöljypuristamossa – mekaanisesti ja ilman kemikaaleja. Nämä elementit ovat yhä edelleen Memmas Knossos extra virgin oliiviöljyn laadun kulmakiviä.

Perinteet jatkuvat uuden omistajan voimin

Vuonna 2011 Morikka totesi, että oli aika luopua oliiviöljybrändistä, ja etsiä tuotemerkin taustalle uusi, kasvua tukeva yritys. Hänen tutustuttuaan Arho Foodsiin päätös vahvistui: Memmas Knossos -oliiviöljyt ja niiden maahantuonti siirtyivät yrityksemme muiden arvostettujen elintarvikebrändien joukkoon. Ikonisen tuotemerkin peruspilarit säilyivät silti ennallaan. Yhteistyö kreetalaisen valmistajan kanssa jatkui, ja sitä alettiin myös kasvattaa. Pian tutuksi tullut ekstra-neitsytoliiviöljymme sai seurakseen myös laadukkaan luomuvaihtoehdon. Memmas Knossos -ekstra-neitsytoliiviöljy on saanut myös kansainvälistä tunnustusta. Saksalainen EliteOliveOils järjestää vuosittain laajan oliiviöljyarvioinnin, ja vuoden 2023 makutesteissä Memmas Knossos Luomu ekstra-neitsytoliiviöljylle myönnettiin kultatason sertifikaatti

Valikoima laajenee uusiin Välimeren keittiön makuihin

Tänä päivänä nämä kaksi klassikkoa ovat edelleen tuttu näky suomalaisissa keittiöissä. Sittemmin ne ovat saaneet rinnalleen myös uusia öljysuosikkeja – paistamiseen soveltuvan miedon oliiviöljyn sekä chilioliiviöljyn tulisen maun ystäville. Rakkautemme kreikkalaiseen keittiöön ja terveelliseen Välimeren ruokavalioon on johtanut myös tuotevalikoiman laajentamiseen yhä uusiin kreikkalaisiin tuotteisiin: Memmas Knossoksen herkulliset kreikkalaiset oliivit ovat mainioita salaattiin tai naposteltavaksi, ja uunifeta kreikkalaisella mausteseoksella tarjoaa kiehtovan makumaailman lämpimiin ruokiin.

TUTUSTU TUOTTEISIIMME