Erbazzone – italialainen kasvispiiras

Tämä kasvispiirakka sopii lounaaksi tai iltapalaksi – ja sisältää vain hyviä rasvoja!

Ainekset:


Taikina:
3 ⅓ dl täysjhyvävehnäjauhoja (200 g)
2 rkl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä
1 dl haaleaa vettä
ripaus suolaa


Täyte:
1 runsaslehtinen lehtimangoldi tai lehtikaali
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
noin 1 ½–2 dl raastettua parmesaania
4 rkl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Ohje:

Valmista taikina.
Laita jauhot kulhoon, lisää suola, öljy ja vesi vähitellen. Sekoita ja vaivaa, kunnes taikinasta tulee pehmeä ja joustava, mutta ei tahmea.
Muotoile palloksi, peitä liinalla ja anna levätä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

Valmistele täyte.
Hienonna lehtimangoldi, sipuli sekä valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja valkosipuli, ja kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää mangoldit, mausta suolalla ja pippurilla, ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia, kunnes ylimääräinen neste haihtuu. Anna jäähtyä.

Lisää juusto.
Kun seos on haaleaa, lisää raastettu parmesaani ja sekoita hyvin.

Kokoa piirakka.
Kaulitse taikinasta kaksi ohutta pyöreää levyä. Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 26–28 cm) kevyesti öljyllä ja nosta taikina vuokaan niin, että reunoille jää hieman ylimääräistä.
Kaada täyte taikinan päälle ja tasoita pinta. Peitä taikinalevyllä ja tee levyyn reikiä haarukalla. Voitele oliiviöljyllä.

Paista.
Kypsennä 180 °C:ssa noin 40–45 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin kullanruskea.
Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

lisää reseptejä