Ainekset:
🍆 2 isoa munakoisoa (yhteensä noin 900 g)
🧂 Suolaa maun mukaan
🫒 Noin 1,5 dl Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä
🧄 8–10 valkosipulinkynttä
🍅 4–5 isoa tomaattia tai kirsikkatomaatteja
🌿 Tuoretta mustapippuria maun mukaan
🌱 Tuoreita yrttejä (esimerkiksi persiljaa, oreganoa, minttua tai meiramia)
🍷 3 rkl Memmas Knossos balsamiviinietikkaa
Ripottele kevyesti suolaa munakoisoviipaleiden päälle kulhossa ja anna vetäytyä hetken.
Kuumenna 2–3 ruokalusikallista oliiviöljyä suuressa, paksupohjaisessa paistinpannussa keskilämmöllä. Ruskista munakoisoviipaleet kevyesti molemmin puolin useassa erässä. Lisää tarvittaessa öljyä. Valuta viipaleet talouspaperin päällä.
Lämmitä uuni 175-asteiseksi.
Lisää samalle pannulle valkosipuli ja kuullota muutama minuutti, kunnes se pehmenee. Lisää tomaatti ja hauduta keskilämmöllä, kunnes kastike sakenee hieman. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää etikka. Anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia, kunnes kastike on paksua.
Levitä muutama ruokalusikallinen kastiketta keskikokoisen uunivuoan pohjalle ja pirskota joukkoon hieman oliiviöljyä. Asettele munakoisoviipaleet vuokaan, ripottele väliin yrttejä ja halutessasi vähän juustoa. Lisää hieman kastiketta jokaisen kerroksen päälle ja jatka kerroksittain, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Painele vuoan sisältöä kevyesti lastalla ja pirskota lopuksi hieman viinietikkaa pinnalle.
Paista uunissa noin 45 minuuttia. Ota pois, ripottele pinnalle silputtua persiljaa ja tarjoile esimerkiksi fetan kanssa.