GREKISK OLIVOLJA
– EN SMAK SOM INTE GÅR ATT EFTERLIKNA

Högkvalitativ olivolja är en källa till stolthet för kretensarna och den produceras på ön med stort hjärta och passion. Kretensiska olivoljetraditioner går tusentals år tillbaka i tiden och på ön finns världens kanske äldsta olivträd, som beräknas vara 4 000 år gammalt.

Memmas Knossos olivoljor, som produceras av ett kretensiskt familjeföretag, är en del av denna förtrollande historia. I tre decennier har de fört in gamla kretensiska traditioner i vår vardagliga matlagning.

VÅR OLIVOLJA
KVALITET

Memmas Knossos olivoljor från Kreta har en oöverträffad smak. Vilka är hemligheterna bakom vår olivoljekvalitet?

  • Olivolja tillverkad av 100 % kretensiska skördade Koroneiki-oliver
  • Aromatisk smak av små Koroneiki-oliver
  • Engagemang för hög kvalitet hos lokala olivodlare
  • Oliverna är kallpressade färska - vanligtvis inom 24 timmar efter plockning
  • Produktionsanläggningar med hög hygien och avancerad teknik
  • Strikt kvalitetskontroll och laboratorietestning av varje batch

 

Resultatet är en grönguldig, fruktig olivolja av hög kvalitet som är rik på vitaminer och antioxidanter.

VÅR BERÄTTELSE
-
i 30 år i Finland

Memmas Knossos extra jungfruolivolja har funnits i de finska köken sedan 1996. Resan fram till denna dag har varit minnesvärd. 

Under årens lopp har det kretensiska köket och den kretensiska kosten vunnit finländarnas gunst med sina hälsosamma och fräscha smaker, och Memmas Knossos-produkter har spridit sig från några få butiker till butiker över hela Finland.

Vårt sortiment har också utökats med nya medelhavsfavoriter.

Om du inte hittar Memmas Knossos-produkter i din lokala butik ännu, kan du hoppas att du hittar dem där.

RECEPT