Kermainen hummus oliiviöljyllä

Hummus on herkullinen Lähi-idän dip, jonka ekstra-neitsytoliiviöljy tekee pehmeäksi ja maukkaaksi.

Hummus on herkullinen ja ravitseva Lähi-idän klassikko, täydellinen alkupalaksi tai dipiksi pitaleivän ja vihannesten kanssa. Sen tärkein ainesosa on korkealaatuinen ekstra-neitsytoliiviöljy, joka antaa hummukselle pehmeän rakenteen ja syvän maun.

Ainesosat:

• 400g kypsiä kikherneitä
• 2 rkl tahinia (seesamitahna)
• 1 sitruunan mehu
• 1 valkosipulinkynsi
• 4 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
• Suolaa oman maun mukaan
• Memmas Knossos ekstra-neitsytoliiviöljyä.

Tee näin:

Huuhtele kikherneet hyvin ja valuta ne.
Lisää tehosekoittimeen kikherneet, tahini, sitruunamehu, kuorittu valkosipuli ja ripaus suolaa.
Kaada mukaan oliiviöljy ja sekoita, kunnes koostumus on sileä ja kermainen. Lisää tarvittaessa hieman vettä, jotta saat halutun rakenteen.


Siirrä hummus kulhoon ja viimeistele lorauksella ekstra-neitsytoliiviöljyä, paprikajauhetta ja persiljaa.

lisää reseptejä